Energielabel utiliteit

Een energielabel voor uw vastgoed!

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een gebouw is én welke verbetermogelijkheden er zijn. Per 1 januari 2021 geldt er een nieuwe manier om dit te bepalen met een vernieuwd energielabel, namelijk volgens de NTA8800 methode. Het nieuwe label geeft een gedetailleerder inzicht in de energieprestatie van een gebouw.

Waarom een energielabel?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een pand. Dit is echter niet het geval bij panden kleiner dan 50m², bij industriefunctie of monumentale panden.

Verder heeft de overheid ook verplicht gesteld dat ieder kantoor groter dan 100m² in 2023 minimaal in het bezit moet zijn van Energielabel C. Wanneer een kantoor pand niet aan deze eisen voldoet mag het niet gebruikt worden. Doet u dit toch, dan kan een forse boete volgen. Om dit risico niet te lopen is het verstandig om een gecertificeerd bureau zoals Linneman bouw en Advies een energielabel voor u op te laten stellen.

Maatwerkadvies

Als uw gebouw een slecht energielabel haalt, kunt u door het doorvoeren van verbetermaatregelen een beter energielabel halen. Om dit te bewerkstelligen wordt een maatwerkadvies opgesteld. In het maatwerkadvies wordt door de adviseur een x aantal verbetermaatregelen aangegeven, en in overleg met de klant wordt het definitieve maatregelenpakket gekozen. Hierbij wordt dus inzichtelijk gemaakt met welke maatregelen het gewenste label kan worden behaald. In het maatwerkadvies worden tevens kosten, en terugverdientijden van de te nemen maatregelen opgenomen.

Voordelen van een maatwerkadvies / labelsprongen

T

Inzicht

Doormiddel van een energielabel krijgt u inzicht in hoe energiezuinig uw gebouw is. Mocht het energielabel slecht uitvallen, dan kan er doormiddel van een maatwerkadvies worden gekeken welke maatregelen voor een verbetering van het energielabel kunnen zorgen.

Comfort

Veel maatregelen vanuit het maatwerkadvies zorgen niet alleen voor een besparing van energie, maar ook voor een beter comfort in het gebouw.

Besparing

De maatregelen van een maatwerkadvies zorgen voor een besparing op het energieverbruik van uw gebouw. U krijgt inzicht in de terugverdientijd van de maatregelen.

w

Imago

Met een goed energielabel kunt u laten zien dat u een energiezuinig pand heeft.

Toekomstbestendig

Met een goed energielabel bent u voorbereid op de toekomst. In 2023 moeten kantoorgebouwen minimaal label C hebben en de verwachting is dat het in 2030 energielabel A wordt.

Subsidiemogelijkheden

Door labelsprongen te maken (van een slecht label naar een beter label) kunt u in aanmerking komen voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Hiermee kunt u de kosten van de maatregelen aftrekken van de fiscale winst.

Wilt u ook een energielabel voor uw gebouw?

 

Neem contact op!