BREEAM-Certificering

BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. BREEAM-NL heeft vier keurmerken. Voor nieuwbouwprojecten is er BREEAM-NL Nieuwbouw. Bestaande gebouwen worden beoordeeld met In-Use, sloopprojecten met Sloop en Demontage en complete gebieden met BREEAM-NL Gebied.

Bekijk hier het BREEAM-NL jaaroverzicht van 2020

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). Dutch Green Building Council heeft de methode geschikt gemaakt voor Nederland. Vandaar BREEAM-NL.

Duurzaam

Behaal de duurzaamheidsambities van je organisatie.

Kostenbesparend

Bespaar op operationele kosten, ontvang meer huur en subsidies.

Gezond

Bevorder de gezondheid en productiviteit van gebouwgebruikers.

Toekomstbestendig

Maak je project toekomstbestendig.

Certificeer je project in 5 stappen

Wil je aan de slag met BREEAM-NL? Deze vijf stappen brengen je van ambitie naar duurzaam resultaat.

1. Bepaal je ambitie.

Voordat je met BREEAM-NL start, bepaal je eerst welke duurzame ambities je hebt voor je project. Je zoekt naar de juiste balans tussen wat financieel en technisch haalbaar is en je duurzame wensenlijst.

2. Kies het juiste keurmerk voor je project.

Welk BREEAM-NL keurmerk past bij je project? Er zijn vier verschillende keurmerken. Voor nieuwbouwprojecten ga je voor BREEAM-NL Nieuwbouw. Bestaande gebouwen certificeer je met BREEAM-NL In-Use. Voor sloopprojecten is er BREEAM-NL Sloop en Demontage en voor complete gebiedsontwikkelingen BREEAM-NL Gebied.

3. Vorm een projectteam.

BREEAM-NL stelt hoge eisen aan duurzaamheid. Het is aan te raden een projectteam samen te stellen. Linneman Bouw en Advies beschikt over de accreditatie BREEAM Expert en heeft de noodzakelijke kennis om het certificeringsproces soepel te laten verlopen zodat de beoogde ambitie wordt behaald. Ook heeft de BREEAM Expert van Linneman Bouw en Advies een centrale rol in het verzamelen van de bewijslast voor het project.

4. Bouw je projectdossier op.

In de assessmenttool bouw je zorgvuldig het gebouwdossier op met de gevraagde bewijslast. De coördinatie daarvan ligt in handen van de BREEAM-NL Expert. Op die manier wordt aantoonbaar en meetbaar wat de duurzaamheidsprestatie van het project is.

5. Dien je project in en ontvang je certificaat.

Wanneer het bewijs compleet is, kan het project worden beoordeeld door een BREEAM-NL Assessor. Dat is een onafhankelijke deskundige die controleert of alle aangeleverde bewijslast in orde is. Tot slot voert Dutch Green Building Council nog een steekproefs-gewijze controle uit. Daarna kan het BREEAM-NL certificaat worden uitgereikt. En is de duurzaamheidsprestatie van het project zichtbaar, meetbaar en officieel.

Meer weten over BREEAM