WELL

De standaard gericht op gezondheid en welzijn van mensen in de gebouwde omgeving!

Wat is WELL?

De WELL Building Standard is een internationale standaard gericht op gezondheid en welzijn van mensen in de gebouwde omgeving. De WELL standaard is het resultaat van zeven jaar durend onderzoek naar het effect van werkplek gerelateerde factoren op welzijn. De aspecten waarvoor voldoende wetenschappelijk bewijs is dat ze een positief effect op gezondheid en comfort hebben zijn opgenomen in de WELL building standard.

WELL onderscheidt zich doordat ze niet alleen naar de klassieke categorieën kijken als luchtkwaliteit, licht en thermisch comfort, maar ook prestatie-eisen stellen aan onder andere de waterkwaliteit, aangeboden voedsel- en drinkwaren in het gebouw, ruimte om te kunnen bewegen en de geestelijke gezondheid.


Waarom WELL certificeren?

Steeds meer mensen leven bewuster. We letten op wat we eten en drinken, bewegen meer en besteden de nodige aandacht aan ontspanning. Maar als je aan gezondheid denkt, denken de meeste niet na over de gebouwen waarin we dagelijks verblijven. In Nederland verblijven we 90% van onze tijd binnen in slecht geconditioneerde gebouwen en woningen. Een gezonder gebouw zorgt voor meer productiviteit, een lager ziekteverzuim en meer tevredenheid.

Voordelen van WELL

Gezond

Aspecten waarvoor voldoende wetenschappelijk bewijs is dat ze een positief effect op gezondheid hebben zijn opgenomen in de WELL building Standard.

Productiviteit

Maatregelen binnen WELL zorgen onder andere voor minder hinder van stemgeluiden, een beter binnenklimaat en voldoende verse schone lucht. Dit zorgt voor een bewezen verbetering van de productiviteit in het gebouw.

Lager ziekteverzuim

Well gebouwen zijn mens-centraal ontworpen. Dit zorgt voor beter geconditioneerde gebouwen met een comfortabele werkomgeving en minder stress-factoren. Dit zorgt voor minder ziekteverzuim.

w

Imago

Middels WELL certificering kan een bedrijf aantonen dat de gezondheid van medewerkers een belangrijk aspect is is bij de bedrijfsvoering en het huisvestingsbeleid. Middels WELL zorgt men tevens voor een gastvrij gebouw voor bezoekers.

Wetenschappelijk bewezen

WELL maakt gebruik van de laatste wetenschappelijke- en volksgezondheidsonderzoeken en verwerkt deze in de WELL Building Standard.

Wereldwijd

WELL biedt oplossingen aan die toepasbaar zijn in landen over de hele wereld.

Wilt u ook een gezonder gebouw middels WELL?

 

Neem contact op!