Nieuwbouw Volvo Nieuwenhuijse te Zwolle

Het project

Volvo Nieuwenhuijse was op zoek naar een locatie die antwoord gaf op de vragen of wat we doen efficiënter, klantvriendelijker, milieuvriendelijker en sneller kan. In het nieuwe pand wordt gebruik gemaakt van de allernieuwste en meest moderne technologieën die energieneutraal werken en goed zijn voor mens en milieu. Het nieuwe gebouw bestaat een grote werkplaats, een ruime showroom, diverse kantoor- en werkplekken en een groot eigen terrein met ruime parkeergelegenheden. Volvo Nieuwenhuijse heeft de ambitie uitgesproken het project zeer duurzaam te willen ontwikkelen.

Project Details

Opdrachtgever Volvo Nieuwenhuijse
Afgerond 8 januari 2020
BREEAM Excellent


BREEAM Excellent

De nieuwbouw is gerealiseerd in staalbouw. Naast efficiënt bouwen en afvalvermindering door deze schone bouwmethodiek (groot aandeel prefab bouwdelen) heeft er scheiding van afval plaats gevonden. Een werkplan heeft ervoor gezorgd dat de milieu-impact van de bouwplaats verder geminimaliseerd werd. Voorbeelden van behaalde doelen zijn beperking van waterverbruik, minimaliseren lucht en grondwatervervuiling. Ook is er in de planvorming rekening gehouden met implicaties van het project voor de ecologie van het plangebied.

De ambitie van Volvo Nieuwenhuijse in combinatie met bovenstaande maatregelen heeft geleid tot een BREEAM Excellent certificaat!

Bekijk hier het certificaat!

Volvo Nieuwenhuijse heeft de volgende voordelen behaald:

Lage energiekosten

Verbeterd comfort en klimaat

Optimaal gebouwbeheer, door uitgebreide bemetering en besturing

Versterking van het imago van Volvo Nieuwenhuijse

Z

Huisvesting passend bij haar duurzaamheidsambitie

Wilt u ook een duurzaam gebouw?

Neem contact op!