Nieuwbouw Supermarkt Jumbo Leussink

Het project

Jumbo Leussink Goor realiseert een nieuwbouw op de locatie van de huidige Jumbo Leussink te Goor, dit betreft de Van Kollaan 7 te Goor. Het plangebied ligt ten westen van het centrum van Goor. Het doel is om een supermarkt te realiseren welke de meest duurzame supermarkt van Nederland moet worden en daarom gaat voor een BREEAM NL Outstanding. Het pand zal onderverdeeld worden in 3 verschillende bedrijven namelijk een Jumbo, Etos en Gall & Gall.

Project Details

Opdrachtgever Leussink Retail Groep
Afgerond –
BREEAM Outstanding


BREEAM Outstanding

Een gezonde winkelomgeving creëren was één van de belangrijkste aandachtspunten voor Jumbo Goor, om dit te bereiken zijn meerdere maatregelen toegepast.

Het gebouw heeft veel glas in de gevel waardoor veel daglicht in het gebouw kan komen. Dit zorgt tevens voor veel vrij uitzicht naar buiten. Beide aspecten dragen bij aan het visuele comfort van de gebouwgebruikers.

Voor de verlichting zijn berekeningen opgesteld, hierdoor hangt de exacte hoeveelheid benodigde verlichting in het gebouw om een optimaal visueel comfort te garanderen. Bij de bouw zijn alleen maar bouwmaterialen toegepast die een lage emissie van schadelijke stoffen veroorzaken hierdoor wordt de kwaliteit van de binnenlucht bevorderd.

Als laatste is een berekening opgesteld om te kijken of het gebouw een goed thermisch comfort aan de gebruikers biedt. Doormiddel van computer software kan het gebouw worden gemodelleerd volgens de werkelijkheid. De software rekent vervolgens uit hoe vaak de temperatuur boven- of onder het gewenste niveau uitkomt. Op basis hiervan kunnen de installaties worden aangepast tot dat de optimale situatie bereikt is.

Al bovenstaande maatregelen dragen bij om een gezonde en comfortabele winkelervaring te bieden aan de bezoekers van Jumbo Goor.

Bekijk hier het project op de BREEAM site!

Jumbo Leussink heeft de volgende voordelen behaald:

Lage energiekosten

Verbeterd comfort en klimaat

Optimaal gebouwbeheer, door uitgebreide bemetering en besturing

Versterking van het imago van Jumbo Leussink

Z

Huisvesting passend bij haar duurzaamheidsambitie

Wilt u ook een duurzaam gebouw?

Neem contact op!