De Woonplaats

Het project

De Woonplaats in Enschede had de ambitie om het hoofdkantoor te Enschede en de woonwinkel in Winterswijk te certificeren op duurzaamheid middels BREEAM In-Use. Bij BREEAM In-Use wordt niet alleen gekeken naar het gebouw, maar ook het gebruik daarvan.

Het Hoofdkantoor van De Woonplaats heeft in 2009 de Twentse Vastgoedprijs gewonnnen. Het kantoorgebouw kenmerkt zich door zijn duurzaamheid wat betreft flexibiliteit, daglichttoetreding en energie-efficiëntie.

De woonwinkel in Winterswijk dankt haar naam aan de villa ‘Peperbus’ die ooit op de locatie stond. Bij de inrichting van het pand, heeft de klant centraal gestaan.

Beide gebouwen hebben een BREEAM In-Use ‘Good’ certificaat behaald.

Project Details

Opdrachtgever De Woonplaats
Afgerond 18 maart 2021
BREEAM In-Use Good


BREEAM In-Use Good

BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het gebouw, maar ook het gebruik daarvan. Er wordt beoordeeld op gezondheid, transport, water- en materialen gebruik, afval, vervuiling en ecologie.

Bekijk hier het certificaat!

De Woonplaats heeft de volgende voordelen behaald:

Lage energiekosten

Verbeterd comfort en klimaat

Versterking van het imago van De Woonplaats

Wilt u ook een duurzaam gebouw?

Neem contact op!