Energielabel woningen

Een energielabel voor uw woning!

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. De energielabel-letter wordt bepaald op basis van het fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m².jr). Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het energielabel. Hierbij is G het slechtste energielabel en A++++ het beste. Fossiele energie komt van kolen, olie en aardgas

Waarom een energielabel?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van woningen. Woningeigenaren zijn verplicht om bij deze momenten een definitief energielabel te registreren. Er gelden enkele uitzonderingen, zo is het niet verplicht voor monumenten en (studenten)kamers kleiner dan 50m². Bij het ontbreken van een geldig energielabel bij een transactiemoment riskeert de woningeigenaar een boete.

Energielabel via Linneman Bouw en Advies

Linneman Bouw en Advies heeft een gekwalificeerd energielabel adviseur in dienst. Hij komt graag bij uw langs om de energieprestatie en verbetermogelijkheden van uw woning inzichtelijk te maken.

Voordelen van een maatwerkadvies / labelsprongen

T

Inzicht

Doormiddel van een energielabel krijgt u inzicht in hoe energiezuinig uw woning is. Mocht het energielabel slecht uitvallen, dan kan er doormiddel van een maatwerkadvies worden gekeken welke maatregelen voor een verbetering van het energielabel kunnen zorgen.

Comfort

Veel maatregelen vanuit het maatwerkadvies zorgen niet alleen voor een besparing van energie, maar ook voor een beter comfort in uw woning.

Besparing

De maatregelen van een maatwerkadvies zorgen voor een besparing op het energieverbruik van uw woning. U krijgt inzicht in de terugverdientijd van de maatregelen.

w

Imago

Met een goed energielabel kunt u laten zien dat u een energiezuinige woning heeft.

Toekomstbestendig

Over het algemeen zijn woningen met energielabel A makkelijker te verkopen dan woningen met een rood energielabel, zoals F of G. In de praktijk zie je vaak dat huizen met energielabel A voor een hoger bedrag verkocht worden. Het is dus slim om het energielabel van je huis te verbeteren.

Duurzaam

Met een goed energielabel heb je een duurzame woning, zo draag je bij aan een betere kwaliteit van het milieu.

Wilt u ook een energielabel voor uw woning?

 

Neem contact op!