BREEAM: Lagere energiekosten, imago verbetering,
subsidies: een beter gebouw voor lagere kosten!

Wat is BREEAM?

BREEAM-NL is hét instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen en bestaande gebouwen te meten en te beoordelen. Linneman Bouw en Advies is als BREEAM-expert volledig bekend met de beoordelingsrichtlijnen en het certificeringstraject begeleiden en bewaken. Door ruime ervaring in het ontwikkelen en adviseren weten wij efficiënt en effectief te werken.

Hiermee ontkrachten wij het beeld dat BREEAM certificeren (te) duur is.
BREEAM stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft. De bedoeling is gebouwen te analyseren en verbeteren. BREEAM is opgedeeld in 9 categorieën. Per categorie worden punten toegekend. De BREEAM methode maakt vervolgens gebruik van een kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een gebouw 1 tot 5 sterren.

Waarom BREEAM certificeren?

Door middel van certificering stijgt de waardering van het pand voor huurders, medewerkers en relaties. Ook is er een hogere huur mogelijk en zullen de energie kosten lager zijn. Naast deze voordelen is er ook een fiscaal voordeel te behalen tot 9% op de gehele investering van het bouwproject. Het feit dat het is gecertificeerd betekent dat het gebouw of project getoetst is door een onafhankelijke assessor op duurzaamheidseisen die mede zijn opgesteld door de markt. Voor het verkrijgen van het BREEAM certificaat is het namelijk verplicht om een BREEAM expert aan te stellen. Linneman Bouw en Advies is een gecertificeerde expert voor nieuwbouw en in-use gebouwen.